BERGEN – Wat is de betekenis van de Geloofsbelijdenis voor protestanten? Welke ziekten verdwenen uit Nederland dankzij de waterleiding? Welke religieuze boodschap brengen de schilderijen van Matthieu Wiegman? Hoe begon het mirakel van Bergen?

Waarom vochten er in 1799 militairen van vier nationaliteiten in de duinen en de dorpskern van Bergen? Het Sterkenhuis, historisch museum van Bergen, heeft dit seizoen weer iets nieuws.

Na de introductie van de inmiddels succesvolle Kinderspeurtocht die kinderen kriskras door het museum leidt, biedt het museum nu een gratis rondleiding aan voor volwassenen.

Met deze “Flitstour” in de hand onderzoekt het volwassen publiek de hoogtepunten van dit intieme museum vol verhalen over vroeger.

Bezoekers komen niet alleen meer te weten van de vaste presentatie, maar ook van de prachtige seizoententoonstelling over de kerkgeschiedenis van Bergen, Egmond en Schoorl: Bouwen op Geloof.

Hoe eenvoudig het concept ook lijkt, met de Flitstour heeft Het Sterkenhuis een unieke manier gevonden om het publiek aan te spreken, te informeren en te begeleiden.