REGIO – Een foto maken van genieten in, op of aan de Noord-Hollandse sloten en rivieren? Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) vraagt inwoners om een foto te maken en deze in te sturen. Tot en met 31 augustus loopt de fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan!’.

Meedoen kan via de website www.fotowedstrijdHHNK.nl. Daar vind je de voorwaarden, kan je meedoen met jouw zomerse foto en kan er gestemd worden op de mooiste foto. Verzamel zo veel mogelijk stemmen voor de foto die jij upload. Voor de top 6 zijn er ‘spetterende’ prijzen zoals een boottochtje door de grachten van Alkmaar, een diner voor twee en een suples of een supboard huren voor twee personen.

Zomers genieten veel mensen van het oppervlaktewater: we zwemmen, varen en vissen wat af in de sloten en rivieren. Onder andere dankzij de aanleg van rioleringen en rioolwaterzuiveringsinstallaties was het water in tijden niet zo schoon. 

Om inwoners daarvan meer bewust te maken en te laten zien wat zij zelf kunnen doen voor schoon en gezond water, startte HHNK de campagne ‘Water. Geniet ervan!’. De fotowedstrijd is hiervan een onderdeel.

(Bron foto: HHNK)