EGMOND – Het werk van Frits de Nooijer was eerder dit jaar te zien in de tentoonstelling ‘Lamoraal’. Hij was aanwezig met een groep schilders op het Hoever feest en bij de Kunsttiendaagse in Bergen. Hij leerde veel mensen tekenen en schilderen in het Karmelklooster.

In galerie De Kapberg zijn alleen schilderijen gemaakt in Egmond te zien, maar ook werk dat hij maakte in het buitenland. Frits was tekenleraar aan de PABO in Alkmaar .Naast zijn baan is hij blijven schilderen. Lesgeven en zelf schilderen ziet hij als een ideale kruisbestuiving.

De Nooijer schildert voornamelijk naar waarneming (landschappen, portretten en figuur). Hoewel de voorstelling een duidelijke rol speelt in zijn werk, is het werk toch niet anekdotisch te noemen. Hij schildert en tekent ook portret in opdracht.

De opening van de tentoonstelling is zondag 6 januari om 15.00 uur en zal verricht worden door beeldend kunstenaar Chris Zaal. De tentoonstelling is te zien op 5 en 6 januari, en op 11, 12 en 13 januari van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef, www. galeriedekapberg.nl.