BERGEN – Het muziektrio From Russia with Love speelt zondag 18 februari in de Ruïnekerk. Een bariton die klinkt als een cello, een cellist die zingt op zijn instrument, een pianist die Russisch uit zijn piano tover; Henk Neven, Jan Bastiaan Neven, en Hans Eijsackers; twee echte broers en een muzikale broer kunnen in het programma From Russia with Love al hun passies kwijt.

Een programma met juweeltjes uit het romantische Russische liedrepertoire in de bijzondere bezetting van bariton, cello en piano.

Cellist Jan Bastiaan Neven vindt het fysiek prettig om Russische muziek op een cello te spelen. ‘Je kunt je instrument laten zingen en gonzen. Daar is de cello voor gemaakt. Ik ben niet zo’n zwijmelaar, maar hou erg van de melancholie in die muziek’.

Zijn broer Henk studeerde intensief op de taal. ‘Die maakt het lastig, al is Russisch een hele goede taal om in te zingen. Het is al dat werk helemaal waard, want er is een goudmijn aan Russisch repertoire’.

Een aantal liederen is voor deze bezetting geschreven door de componisten Borodin, Glinka, Rachmaninov en Tsjaikovski. De overige liederen zijn eigen bewerkingen. Aanvang van het concert is 15.00 uur. Reserveren en info kan via www.duinstreekkamermuziek.nl of 06 50584308.