EGMONDEN – VV Egmond is donderdagmiddag officieel opgericht. Arnold Boon (secretaris), Robert Wijker (penningmeester) en Robert van den Bosch (voorzitter) ondertekenden de operichtingacte van de fusie voetbalvereniging waarin Egmondia, Zeevogels en Sint Adelbert opgaan. Dat gebeurde ten overstaan van notaris Erica Dijkstra van Overwegend Notariaat BV in Egmond aan den Hoef.

Bij de ondertekening waren eveneens aanwezig medebestuurders Marco Tervoort, Joost van Dam en Marco Dekker. Deze zes mensen vormen het eerste bestuur van VV Egmond. Hun taak is om het fusietraject van VV Egmond zo snel mogelijk af te ronden. Negen commissies met ongeveer veertig experts onderteunen het nieuwe bestuur hierbij. Deze mensen zijn voor de nieuwe vereniging al enige tijd bezig met organisatorische zaken.

Keuze voor definieve locatie

Het ligt in de lijn der verwachting dat onder regie van de gemeente Bergen medio 2023 een definitieve locatie voor VV Egmond wordt gekozen. Dit op één van de bestaande locaties van de (nu nog) drie Egmondse voetbalverenigingen. Ingenieursbureau Royal Haskoning werkt eraan het locatieonderzoek van de drie locaties voor de gemeente in kaart te brengen.

Op de nieuw te kiezen locatie verrijst een nieuw voetbalcomplex. “Dit is iets waar de Egmondse voetbalgemeenschap en de jeugd van de Egmonden al lange tijd naar uitkijken.”

Nu al samen spelen

Het bestuur benadrukt dat de samenwerking eigenlijk al is gestart. “De eerste jeugdteams spelen al jaren als samengestelde teams onder de naam én de vlag van VV Egmond. Sinds dit seizoen spelen alle jeugdleden in maar liefst 28 teams samen.”

Met ingang van komend seizoen spelen ook alle dames- en seniorenteams onder de naam VV Egmond. Dit zijn ongeveer 840 spelende leden, ondersteund door circa tweehonderd vrijwilligers en/of niet spelende leden.

Vanaf het nieuwe seizoen spelen alle teams in een nieuw tenue. “Dit tenue gaan we op korte termijn presenteren.” De fusieclub laat het de pers weten als zich nieuwe ontwikkelingen voordoen.

Groepsfoto: Staand van links naar rechts: Arnold Boon (secretaris), Robert van den Bosch (voorzitter) en Marco Tervoort (bestuurslid). Zittend van links naar rechts: Robert Wijker (penningmeester), Marco Dekker (bestuurslid) en Joost van Dam (bestuurslid). (Aangeleverde foto).

Ondertekening (aangeleverde foto).

DoorRedactie