EGMOND- De zomertentoonstellingen van Galerie De Kapberg zijn nog tot 15 augustus te bewonderen. Er zijn diverse exposities te zien. Grote wandkleden, sieraden, beelden en schilderijen zijn er te zien. De tentoonstellingen zijn goed bezocht, veel mensen wisten na de lange pauze de weg weer te vinden naar de galerie.

De tentoonstelling van Sylvia Blickman is heel bijzonder. De kunstenares maakt sieraden en objecten van geanodiseerd en gekleurd aluminium. Zij behandelt het materiaal op een bijzondere eigen methode, die ze tijdens haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie ontwikkelde. Haar draagbare objecten zijn kleurig en delicaat. Zij komen voort uit haar fascinatie voor de natuur in al haar kracht en kwetsbaarheid.

Kunstenares Babette Treumann staat bekend om haar textiele schilderijen. Ze combineert haar jarenlange ervaring met textiel samen met schilderen. Er hangen drie grote wandkleden van haar die zijn geweven in het textielmuseum in Tilburg. Er zijn ook collages geschilderd op linnen en werken op papier. Er is een wisselwerking ontstaan tussen het schilderen en de wandkleden. De grofheid van de kwast-streken die in de wandkleden te zien zijn, gebruikt Treumann weer als vertrekpunt voor de schilderijen. Babette Treumann is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling monumentale textiel.

Het werk van Barbara Heck kenmerkt zich door pure eenvoudige vormen die in serie worden gepresenteerd. Het kunstwerk ‘Verleiding’ laat ons een tiental “muggen” zien. Barbara is van oorsprong een Haarlemse mug. De muggen zijn gepresenteerd op een zogenaamd “dating platform” alwaar zij een poging doen om een geschikte “partner” te vinden. Aansluitend kunt u kijken op de expositie naar een stopmotion filmpje waarin twee van de muggen aanschouwen tijdens hun “first date”. Tevens is haar keramisch werk te zien en een serie kleine werkjes gemaakt van kosteloze materialen.

Eén van de laatste tentoonstelling in Galerie De Kapberg is die van Christa Zentveld, Zij werkt voornamelijk met olieverf, houtskool, kleurpotlood, papier en schaar. Ze schildert en tekent haar gevoelens, gedachten en dat wat haar omringt. De schilderijen hebben een herkenbare figuratieve stijl, verwant aan het expressionisme met een zekere dromerigheid en een welhaast aaibare textuur.

Deze zomer kunt u in de Kapberg haar meest recente werk zien, namelijk de knipsels, ontstaan met papier, schaar en lijm. Deze knipsels hebben een meer abstracte vormtaal. Zelf zegt ze over haar knipsels; “Het schuiven en plakken met de stukken papier, het is als het heen en weer gaan van mijn gedachten, gevoelens en indrukken. Een schikken, herschikken van alles wat er is. Aftasten van ruimte, iedere vorm op zich en ten opzichte van elkaar. Het is beweging, dans, communicatie, licht, groei en het schone zijn”.

De tentoonstellingen zijn te zien tot en met 15 augustus op vrijdag-,zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Wie meer wil zien van de galerie of voor meer informatie over de tentoonstellingen: www.galeriedekapberg.nl.

Foto: werk van Sylvia Blickman

ByEvert