EGMOND AAN ZEE – Een groot gaslek voor de deur van de Dekamarkt aan de voorstraat in Egmond aan Zee zorgde donderdagochtend voor enige onrust. Nadat een graafmachine een leiding raakte, moest de winkel op last van de brandweer worden gesloten om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te kunnen garanderen.

Volgens een winkelmedewerker werd het gaslek rond 09.15 uur ontdekt en kwamen spoedig monteurs van Liander ter plaatse om het gaslek te dichten. Ook de brandweer was present. De supermarkt ging volgens de medewerkster rond 11.45 uur weer open. “Het was een groot lek, we roken een gaswolk in de winkel. Een medewerker voelde zich niet lekker, maar met deze collega gaat het goed. We hebben alle deuren aan de achterkant open gezet.”

Glasvezel

Ze laat weten dat een graafmachine een leiding raakte tijdens de aanlegwerkzaamheden van glasvezel. Een woordvoerder van Liander bevestigt dat dit de oorzaak was. Hij spreekt over een gat in de leiding, waardoor sprake was van “een vrije uitstroom van gas”.  Volgens de woordvoerder was er niet direct sprake van een onveilige situatie omdat het gaslek buiten ontstond. Liander was rond 13.00 uur nog bezig met reparatiewerkzaamheden van de getroffen leiding. “We plaatsen een nieuw stuk leiding op de plek waar het gat is ontstaan.” 

Volgens de medewerker van Liander komen dit soort gaslekken in Nederland vaker voor en is het dus geen unieke situatie.

Foto gemaakt tijdens de opening van Dekamarkt in Egmond aan Zee in november 2022. (Foto: RTV80).