SCHOORL – Het gebouw van de voormalige Rabobank in Schoorl heeft sinds vorige week tijdelijk een andere functie. ‘DUTCHEN’ is de naam van de organisatie, die zich beweegt in het beheer, verhuur en de daarbij behorende administratie van bijzondere vakantieverblijven.

Eerder was het bedrijf tijdelijk gevestigd in het oude postkantoor aan de Paardenmarkt. Het bankgebouw biedt qua ruimte meer mogelijkheden en kan zich beter presenteren richting publiek.

Inmiddels heeft een aantal eigenaren van plaatselijke recreatiebedrijven en luxe villa’s zich bij het bureau aangesloten. Daarmee geven zij een aanzienlijk administratieve rompslomp, die de verhuur van zomerverblijven met zich meebrengt, uit handen.
Ook de financiële afwikkelingen worden door ‘DUTCHEN’ geregeld.

Het pand van de Rabobank in Schoorl stond al geruime tijd leeg. In afwachting van het realiseren van het nieuwbouwplan ‘Schoorl Klopt’ . Het ziet er naar uit dat met dit plan, dat in fasen zal worden uitgevoerd, nog wel een paar jaar op zich zal laten wachten.

Mogelijk wordt in 2015-2016 een begin gemaakt met het verleggen en aanpassen van de Sportlaan. Daarna volgt de vestiging van de supermarkt van Albert Heijn en een horecagelegenheid op de plek van het oude postkantoor.

Geef een reactie