EGMOND AAN ZEE – De braderie in Egmond aan Zee gaat deze zomer niet door. Dit omdat de versoepelingen van evenementen zijn teruggedraaid vanwege corona. Dat meldt BIZ Egmond aan Zee (voorheen Ondernemersvereniging Egmond Actief).

.
Ondernemer Richard Kaandorp van BIZ Egmond aan Zee vertelt dat de braderiecommissie druk zocht naar mogelijkheden om dit jaar een braderie te organiseren. Kaandorp: “Maar nu de versoepelingen voor evenementen zijn teruggedraaid, zijn de kansen hierop vrijwel verkeken en hebben we besloten de braderie af te gelasten.”
.
BIZ Egmond aan Zee wil toch iets organiseren op woensdagavond. Het doel is om vier ‘food’-kramen neer te zetten die volledig zelfvoorzienend zijn. Met poffertjes, droge worst, groente, fruit en stroopwafels. Kaandorp: “Als de winkels op die avonden ook open zijn, hebben we de mensen écht iets te bieden.”

.
Kaandorp benadrukt dat BIZ Egmond aan Zee deze beslissing nam vanwege een samenloop van omstandigheden. “Vanwege de oplopende besmettingscijfers, de maatregelen en de drukte op de braderie.” Hoewel de braderie deze zomer niet doorgaat, is er toch een plan in de maak. BIZ Egmond aan Zee vraagt aan de winkeliers om vanaf 21 juli op woensdagavond open te zijn. De ondernemers in het centrum van Egmond aan Zee kunnen hun antwoord geven door te klikken op een button in de nieuwbrief.

Het was donderdag 15 juli nog niet bekend hoe de deelnemende bedrijven reageren op die vraag.