BERGEN/ BERGEN AAN ZEE – De kustbussen van Connexxion rijden deze zomer niet tussen Bergen aan Zee en het NS Station in Alkmaar. Dat laat de busmaatschappij weten.

“We hebben een tekort aan personeel, waardoor de kustbussen niet kunnen rijden. Zetten we de kustbussen wél in, dan gaat dat ongetwijfeld ten kosten van de reguliere buslijnen en daar kiezen we niet voor”, laat een woordvoerder van Connexxion weten. De gemeente Bergen is op de hoogte met als gevolg dat de twee partijen geen subsidieovereenkomst tekenen. “De gemeente valt niets te verwijten, het is ons capaciteitsprobleem wat dit veroorzaakt.”

Buslijn 866 reed voorheen in de zomervakanties elk halfuur tussen Alkmaar en Bergen aan Zee tussen 09.00 en 19.00 uur. De reizigers die daarentegen aankomende zomer vanuit Alkmaar naar Bergen aan Zee willen – of vanuit Bergen verder naar Egmond aan Zee – zijn daarentegen aankomende zomer aanwezen op de buurtbus. Deze heeft ruimte voor maximaal acht passagiers. De buurtbus rijdt overdag van maandag tot en met zaterdag van Alkmaar naar het centrum van Bergen (Plein). Reizigers kunnen vanuit Bergen overstappen op de buurtbus naar Bergen aan Zee. De laatste bus gaat in Bergen aan Zee omstreeks 17.30 uur.

(Bron foto: Connexxion)