REGIO – Er kunnen de rest van het jaar geen nieuwe evenementen meer georganiseerd worden in Noord-Holland. Dat stelt de politie tegen NH Nieuws. Personeelstekort en de te verrekenen overuren laten dat niet toe.

Evenementen die al gepland staan, kunnen gewoon doorgaan. Maar organisatoren van evenementen die nu nog geen vergunning hebben, hoeven niet op een ‘go’ te rekenen

Woordvoerder van de politie regio Noord-Holland Erwin Sintenie zegt dat de schaarste die er al was wat groter is geworden.

Dat de problemen rond het personeelstekort van de politie groter zijn geworden heeft te maken met de vele extra uren die de politie dit jaar al heeft gemaakt, onder meer door het handhaven van de avondklok.

Organisaties die besluiten voor nieuwe grote evenementen zelf beveiliging te organiseren, moeten dat nog steeds doen in overleg met de gemeente. Voor de veiligheid van de openbare orde is overleg nodig met de gemeente, politie, brandweer en hulpverlening.

Zij kijken of ze paraat moeten staan en of daar capaciteit voor nodig is.

Ook de doorgang van al geplande evenementen is nog niet honderd procent zeker. Toch streeft de politie daar wel naar.

Ook het nog altijd aanwezige coronavirus maakt de boel nog onzeker, stelt de politie. “Op dit moment hebben we nog met een pandemie te maken en ik kan niet voorspellen wanneer deze ten einde is. De wil is er wel, maar we laten ons nog steeds leiden door de wetgeving. Dat is het keurslijf waar we nu in zitten. Waar iedereen nog in zit.”

(Bericht NH Nieuws. Zie www.nhnieuws.nl voor het volledige verhaal).