BERGEN NH – De gemeente Bergen stapt op 1 januari 2022 definitief over naar digitale parkeervergunningen. Het papieren vignet maakt dan plaats voor een digitalevergunning op kenteken, zo laat de gemeente Bergen weten.

Alle vergunninghouders kunnen sinds deze week via www.parkeerservice.nl/bergen een digitale vergunning aanvragen, het kenteken van een nieuwe auto aanpassen of andere informatie opzoeken.

Wethouder Erik Bekkering is blij dat de seinen nu op groen staan. “Het aanvraagproces is helemaal onder de loep genomen, extern beoordeeld en veilig bevonden. Dat geeft ons alle vertrouwen om deze stap nu definitief te zetten.” Bewonersvergunningen en bezoekersvergunningen zijn makkelijk aan te vragen met een persoonlijke DigiD en zijn na aanvraag (en/of betaling) meteen geldig. Andere vergunningen zijn aan te vragen met het digitale aanvraagformulier op de website. Het oude papieren vignet is geldig tot en met 31 december. Vergunninghouders ontvingen hierover informatie op donderdag 4 november.

‘Digitaal vaardiger’
Bekkering: “Deze digitalisering is een belangrijke, maar ook grote verandering voor onze inwoners. Dat realiseren wij ons. We denken graag mee met onze inwoners die hulp nodig hebben, die er digitaal niet helemaal uit komen. Om ze op weg te helpen met de vergunning en ze daarmee ook digitaal vaardiger te maken.”

Informatie over het aanvragen en het gebruik van de digitale vergunningen is te vinden op www.parkeerservice.nl/bergen. ParkeerService helpt inwoners verder bij vragen of als het niet lukt om een vergunning digitaal aan te vragen. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (033) 247 3000 of via e-mail info.bergen@parkeerservice.nl.