BERGEN NH – De gemeente Bergen organiseert een collectieve inkoopactie woningisolatie waarbij inwoners vrijblijvend een volgens de gemeente scherp geprijsde offerte kunnen aanvragen voor isolerende maatregelen.

De gemeente organiseert deze inkoopactie samen met het energieloket van de gemeente Bergen (Duurzaam Bouwloket) en de gemeenten Heiloo, Castricum en Uitgeest. Aanmelden kan nog tot en met 31 december.

De gemeente Bergen wil inwoners graag verder helpen bij het energiezuinig maken van de woning. Vooral met de stijgende energieprijzen. Onder isolerende maatregelen vallen spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en isolerende beglazing.

“Een goed ge├»soleerde woning zorgt ervoor dat de energierekening omlaag gaat. De woning verliest minder warmte en er hoeft minder gestookt te worden. Ook zorgt woningisolatie voor comfort en een waardevaste en toekomstbestendige woning.”

Offerte aanvragen

Vakkundige isolatiebedrijven uit de regio bieden scherpe offertes. Inmiddels zijn ruim 1.250 offertes aangevraagd, aldus de woordvoerder.

Digitale informatieavond

Voor meer informatie over het onderwerp is de digitale informatieavond terug te kijken. Een volgens de gemeente onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket vertelt over de verschillende soorten isolatie en deze specifieke inkoopactie.

Onafhankelijk advies

Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Bergen. Inwoners kunnen hier terecht voor gratis advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Ook vertellen de adviseurs over subsidie en financiering.

Inwoners van de gemeente Bergen kunnen voor vragen terecht via het e-mailadres info@duurzaambouwloket.nl. Bellen kan ook: 072-743 39 56.

Foto: een aannemer die een spouwmuur via de buitenkant isoleert (Bron foto: Gemeente Bergen).