BERGEN – De gemeente Bergen zoekt een opvolger van de nog huidige kinderburgemeester Sophia Mourão Bakker. Dat laat de gemeente weten.

Een kinderburgemeester is iemand die burgemeester Lars Voskuil helpt en namens alle kinderen van de gemeente Bergen zijn of haar mening geeft. Ook vindt een kinderburgemeester het leuk om bij verschillende bijeenkomsten en activiteiten betrokken te zijn. Voorbeelden zijn de intocht van Sinterklaas, Koningsdag, het uitreiking van Koninklijke onderscheidingen en Dodenherdenking.

Een geschikte kandidaat is graag betrokken bij de onderwerpen die in de gemeente spelen en hij of zij vindt het leuk om met mensen om te gaan. “Met zowel kinderen als volwassenen.”

Verder moet de kinderburgemeester in de gemeente Bergen wonen en leerling zijn van groep 6 of 7.

Kinderburgemeester Sophia Mourão Bakker (Foto: gemeente Bergen).

Waardering

Sophia woont in Bergen en zit op de Adriaan Roland Holstschool. Op donderdag 13 oktober 2022 is zij officieel geïnstalleerd. De kinderburgemeester is de opvolger van Thomas Meereboer, hij was de eerste kinderburgemeester van de gemeente Bergen. Op 4 maart 2021 werd deze jonge Bergenaar als elfjarige geïnstalleerd. Thomas diende twee termijnen. Dat deed hij in een bijzondere periode, de coronatijd.

Aanmelden

Kinderen uit de gemeente Bergen die graag kinderburgemeester willen worden, kunnen zich nog voor 21 juni met een tekst of video aanmelden via e-mailadres kinderburgemeester@bergen-nh.nl. “Schrijf in de aanmelding naam en adres en iets over jezelf. Laat weten waarom je kinderburgemeester wilt worden”, luidt het advies van de gemeente Bergen.

Zie ook:
Oproep voor een nieuwe kinderburgemeester door Sophia
Terugblik op het kinderburgemeesterschap door Thomas Meereboer/ afscheidsinterview