BERGEN/ SCHOORL – De dichters Lieke Marsman, Lilian Zielstra en Iduna Paalman verzorgen woensdag 6 december in de bibliotheken in Bergen en Schoorl voordrachten uit hun genomineerde bundels voor de Eline van Haarenprijs.

De Eline van Haarenprijs wordt iedere vijf jaar door Uitgeverij Conserve uit Groet toegekend aan de beste bundel van een vrouwelijke dichter onder de 35 jaar. 

Genomineerde bundels

Genomineerd voor de Eline van Haarenprijs 2023 zijn de bundels ‘In mijn mand’ van Lieke Marsman (uitgeverij Pluim), ‘Mijn dochter draagt een steen’ van Lilian Zielstra (uitgeverij Passage) en ‘De grom uit de hond halen’ van Iduna Paalman (uitgeverij Querido). Een jury, bestaande uit Anna Enquist, Neeltje Maria Min en Elly de Waard, koos de drie dichteressen uit negentien inzendingen.

Op zaterdag 10 december reikt uitgeverij Conserve de Eline van Haarenprijs 2023 uit in hotel Merlet in Schoorl. 

De voordrachten op woensdag 6 december in de bibliotheek in aan Dreef 1 in Bergen starten om 14.00 uur. De bijeenkomst in de bibliotheek in De Blinkerd aan Heereweg 150a in Schoorl begint om 16.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden van te voren is niet nodig. Uitgever Kees de Bakker van uitgeverij Conserve gaat de drie genomineerde dichteressen introduceren. Kijk hier voor meer informatie.