BERGEN – Bij Schlessart wordt zaterdag 1 oktober de laatste expositie van het jaar geopend. Getoond wordt het werk van de Bredase kunstenaar George Meertens. Zijn werk maakte deel uit van de ‘Silence out Loud’ expositie (2015/16) in Kranenburgh, samengesteld door Joost Zwagerman. Het openingswoord wordt gedaan worden door schrijfster en filosofe Joke Hermsen.

Gelaagde schilderijen waarbij de zichtbare werkelijkheid inmiddels ontbreekt maar het beeld bepaald wordt door het schilderen zelf.

Boeiend, mysterieus, stil, kleurrijk, zijn begrippen die bij het kijken naar boven borrelen. Eind van dit jaar komt het boek ‘Loutering’ uit, naar aanleiding van de gelijknamige serie schilderijen van George Meertens, waarin opgenomen een essay van Joke Hermsen.

De mogelijkheid bestaat om hierop in te schrijven, speciale editie van vijftig met in ieder exemplaar een origineel werk uit de serie, Naar het hart van de dag. Tijdens de Bergense Kunst10daagse van 14 tot en met 23 oktober is Schlessart ieder dag geopend van 11.00 tot 17.00

Rijke Uren I, 2016, olieverf op doek.

Geef een reactie