EGMOND-BINNEN – Een geslaagde Game Night vond plaats op 31 maart in jongerencentrum JOEB in Egmond-Binnen. Maar liefst 51 jongeren met en zonder beperkingen deden hieraan mee.

De uit Egmond afkomstige Jessie, Sem en Demi organiseerden de avond, op verzoek van Stichting Sport-Z. Hun opdracht was om een activiteit op te zetten waarbij verschillende doelgroepen met elkaar verbonden worden. “Met het diverse spelaanbod was het ijs daar snel gebroken”, laat maatschappelijk sportregisseur Lavinia Bijl van Sport-Z weten.

De Game Night werd voor de derde keer georganiseerd in Egmond en dat is volgens Sport-Z geen overbodige luxe. De organisatoren weten uit eigen ervaring dat er niet of nauwelijks activiteiten plaatsvinden die voor beide doelgroepen toegankelijk zijn. “De locatie bij jongerencentrum JOEB beviel goed, rolstoelers hadden hier ook genoeg ruimte om zich te bewegen”, aldus Bijl.

Gezellige avond

Bijl: “De jongeren beleefden een gezellige avond door met elkaar spellen te spelen zoals darten, poolen, sjoelen, gamen en 4-op-een rij. Hierdoor was het makkelijk contact te maken en werd er veel gelachen met elkaar. Iedereen was enthousiast over de Kahoot-quiz met vragen over sport en muziek. Deze werd fanatiek gespeeld in gemixte teams.”