EGMOND-BINNEN/ BAKKUM – Zaterdag 10 december gingen bijna duizend hardlopers van start in Egmond-Binnen tijdens de eerste editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon, voorheen Midwinterduinloop.

Lopers liepen 16 of 8 kilometer, volgens organisatie Le Champion een ideale voorbereiding op de NN Egmond Halve Marathon, op zondag 9 januari 2022. De deelnemers startten met weinig wind en een heerlijke ochtendzon op de nieuwe start- en finishlocatie, op de Oude Schulpweg in Egmond-Binnen.Het vernieuwde parcours liep door bos, duinen en heide. De 16 kilometer-route had een extra lus richting Camping Bakkum, waar de lopers vervolgens een flinke klim trotseerden om op het strand te komen. Via het strand kwamen de lopers weer terug op de Middenweg waar de finish snel in zicht kwam.

Sportorganisatie Le Champion kijkt na deze geslaagde editie uit naar de 48e NN Egmond Halve Marathon in Egmond. Na de persconferentie van 14 december verwacht Le Champion hierover meer duidelijkheid te kunnen geven.

Ook deelnemen?
De inschrijving van de NN Egmond Halve Marathon is nog geopend t/m maandag 27 december. De tweede editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon vindt plaats op zaterdag 10 december 2022. Kijk voor meer informatie over de Pre-Runs of andere hardloopevenementen van Le Champion op www.lechampion.nl.

Foto: Le Champion