HEERHUGOWAARD – Burgemeester Han ter Heegde is donderdag 30 mei een van de burgemeesters die in Den Haag toelichting zal geven op de belangrijkste conclusies van het onafhankelijke onderzoek dat een tijdelijk samenwerkingsverband van diverse regionale overheden als ‘second opinion’ liet uitvoeren naar aanleiding van het ingrijpende plan van Staatssecretaris Teeven voor het gevangeniswezen.

Staatssecretaris Teeven heeft een plan gelanceerd voor een nieuwe organisatie van het gevangeniswezen in Nederland.

Dat plan voorziet in de sluiting van 26 bestaande gevangenissen, waardoor 3400 gevangenismedewerker op zoek moeten naar een nieuwe baan.

Het plan houdt verder in de bouw van twee nieuwe mega-gevangenissen, het versoberen van het gevangenisregime en het massaal invoeren van “enkelbandjes” als alternatief voor gevangenisstraf. Het plan zou een bezuiniging van 340 miljoen euro moeten opleveren.

De gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Arnhem, Berkelland, Den Helder, Breda, Hoorn, Tilburg hebben samen met de KvK NW-Holland en de Provincie Noord-Holland een ‘second opinion’ laten opstellen met belangrijke conclusies, die donderdag zullen worden toegelicht in Nieuwspoort in Den Haag.

Geef een reactie