‘We ontvangen je met tweehonderd open armen’

SCHOORL – Stichting Welzijn Bergen zoekt vrijwilligers die willen helpen tijdens het Zomerkamp in de Schoorlse Duinen van 18 juli tot en met 22 juli.

Vrijwilligers zijn hard nodig om het kamp door te kunnen laten gaan, laat jongerenwerker Mireille Bot-Otto weten. “Doordat we door corona al twee jaar niet het traditionele vijfdaagse Zomerkamp hebben kunnen organiseren, moesten we helaas ook afscheid nemen van veel vaste vrijwilligers. Dit zonder aangroei van nieuwe jonge enthousiastelingen.” Volgens Otto zijn er voor dit zomerkamp, met tweehonderd kinderen, maar liefst veertig vrijwilligers nodig. Bot-Otto: “Meld je je aan, dan ontvangen we je met tweehonderd open armen’.

Het Zomerkamp Schoorl is een initiatief van het Jongerenwerk van Stichting Welzijn Bergen. Deze stichting organiseert dit kamp elk jaar in de eerste week van de zomervakantie voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Zij bouwen een week lang hutten, doen speurtochten, bedwingen stormbanen, spelen levend Stratego en doen ook andere activiteiten. Stichting Welzijn Bergen zoekt vrijwilligers tussen 18 en 35 jaar jong die het leuk vinden om te werken met kinderen.

Geïnteresseerde nieuwe vrijwilligers kunnen mailen naar m.otto@welzijnbergen.nl.