EGMOND AAN DEN HOEF – Galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef opent het seizoen met een expositie van schilderijen van Jutta Metzger en Cora Moret en keramiek van Amrita Karunararatne.

Het werk van de kunstenaars oogt heel verschillend, maar thema’s en beweegredenen komen vaak overeen, namelijk natuur en natuurbeleving, figuren in het landschap, mens-zijn en liefde.

Jutta Metzger

Metzger werd geboren in Hamburg, verhuisde naar Amsterdam en werd docent-hoogleraar aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. 

Cora Moret

Cora Moret toont schilderijen uit de serie ‘Winterreise´, een vrije verbeelding van de gelijknamige liederencyclus van Franz Schubert. Ook toont ze schilderijen die zijn geinspireerd door kunstenaars als Paula Rego en Guido Van Der Werve.

Amrita Karunaratne

Amrita Karunaratne, uit Hoorn, studeerde af aan het National College of Art and Design in Dublin.

Amrita wil de eenvoud en kwetsbaarheid van de klei niet wegnemen. Haar werk is ongeglazuurd en ze gebruikt geen chemicaliën. De kleuren die ontstaan zijn het gevolg van stoken op verschillende temperaturen.

Ze kiest voor de meest eenvoudige manier van werken met klei, fijne slib en een oven.

Wanneer en waar

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 24 februari tot en met zondag 2 april. De Kapberg is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het adres: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef Meer informatie is te vinden op de website van De Kapberg.