BERGEN AAN ZEE – Strandpaviljoen Uit de Kunst organiseert vanaf 29 mei elke week een gratis concert. Variërend van klassiek tot… Elke laatste zondag van de maand is dit klassiek, beginnend om 11.00 uur, brunchtijd. De andere zondagen is de aanvang 17.00 uur. Een verrassend en veelzijdig aanbod van topmuzikanten, gebracht in de heerlijke relaxte sfeer van Uit de Kunst.

De virtuoze muzikanten Maarten Ornstein en Mike Fentross speelden voor het eerst samen in 2013 bij een concert in Paradiso.

Ze deden dit met een prachtige vertolking van Purcell’s ‘Music for a while’. Het onorthodoxe en unieke geluid van hun instrumenten, de basklarinet en theorbe samen, was zo uniek dat er al snel werd besloten meer samen te gaan werken.

Inmiddels is er na meerdere concerten een uitermate spannend repertoire ontstaan, variërend van 17de eeuws werk van Constantijn Huygens, Sayed Darwish en folkmuzikant Mikae Marin en van nog vele anderen.

Het duo bewijst met bijvoorbeeld Arvo Part’s werk ‘Spiegel im Spiegel’ dat geen enkele soort muziek uit de weg wordt gegaan om te verkennen en uit te voeren, ongeacht de instrumenten of stijl.

Een ontdekkingsreis in een fantastische ambiance met – indien gewenst – een heerlijke brunch op het strand. Deze keer bestaat de lunch uit versgemaakte soep met een heerlijke bagel en een scropino na. Kom en geniet. 29 mei aanstaande om 11.00 uur, Uit de Kunst Bergen aan Zee.

Geef een reactie