ALKMAAR – Sportcomplex De Meent wordt woensdag 3 februari feestelijk geopend. Recreanten mogen van 12.00 tot 16.45 uur gratis schaatsen op zowel de 400-meterbaan als in de ijshal.

In de avond is de 400-meterbaan geopend van 19.00 tot 22.15 uur en zijn schaatsers in de ijshal welkom van 19.30 tot 21.00 uur.

De ijsbaan heeft onder andere een nieuwe tribune langs de 400-meterbaan en het complex heeft de beschikking over nieuwe kleedkamers, een nieuwe EHBO-ruimte, een nieuw LED-scherm, een nieuwe klok, nieuwe parkeerplaatsen, nieuwe horeca en nieuwe apparatuur in de machinekamer.

Daarnaast zijn er 1755 zonnepanelen geplaatst en is de gehele zomerperiode van 2015 hard gewerkt aan onderhoud en het schilderwerk van de dakspanten. De Meent voldoet met al deze aanpassingen weer aan de laatste eisen op het gebied van de schaatssport.

Zo staat van 12 tot en met 14 februari het NK voor junioren op de agenda. Op 20 februari is De Meent het strijdtoneel tijdens de landelijke finale van de KPN Marathon Cup. Ook voor recreanten zijn er dit schaatsseizoen vele nieuwe activiteiten.

Naast de buffelavonden en nieuwe buffelochtenden zijn er op woensdagmiddag spelletjes tijdens een kindermiddag. Daarnaast staan ook de 11-stedentocht en de 60-van de Weissensee dit jaar op de sportagenda van De Meent.

Geef een reactie