EGMOND AAN ZEE – Hoe groener hoe beter. Dat was zaterdag het motto van de bewoners van de Jacob Glasstraat in Egmond aan Zee. Zij plantten samen maar liefst duizend plantjes in hun straat.

De bewoners maakten samen een groenplan. Dat deden ze in het kader van het project ‘Groen in de Buurt’. De bewoners maakten een groenplan. Dat deden ze in het kader van het project ‘Groen in de Buurt’. Het plan kreeg goedkeuring, waarna de bewoners met financiele steun van de gemeente aan de slag mochten.

Landschap Noord-Holland, IVN en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland voeren het programma gezamenlijk uit. De Provincie Noord-Holland en de gemeenten Bergen, Heiloo en Castricum hebben hiervoor geld beschikbaar gesteld.

De bewoners gingen gedreven en enthousiast aan het werk. De straat onderging in een paar uur tijd een metamorfose. De bewoners kijken terug op een succesvolle en gezellige dag. “We hebben elkaar ook beter leren kennen, het was heel gezellig”, aldus bewoonster Caro Bonink. Een plantdag met plezier. RTV80 TV was erbij.