EGMOND AAN DEN HOEF/ EGMOND AAN ZEE – Leerlingen van groep 8 van basisschool De Kiem uit Egmond aan den Hoef nemen op 1 januari deel aan de Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee.

Het is voor deze Egmondse school inmiddels een jaarlijkse traditie om mee te doen met heel groep 8. Ze starten op 1 januari om 13:30 uur met de warming up. Zo stormen op 1 januari ook de huidige oudste leerlingen van de school het water in.

Doneer aan Stichting ALS

De Nieuwjaarsduik van Egmond aan Zee is met vijfduizend bezoekers één van de grootste en de gezelligste duiken van Nederland. De Egmondse Nieuwjaarsduik is uniek in de omgeving.

Zo krijgen uitsluitend deelnemers van de duik in Egmond aan zee de zogenoemde ‘Egmondmuts’. Hiermee laten ze meteen ook zien dat ze hebben gedoneerd aan Stichting ALS. Inmiddels ontvingen ook de kinderen van groep 8 van De Kiem en meester Jordy een muts waarmee ze dapper de uitdaging aan gaan.

Dansen en erwtensoep

De warming-up is een publiekstrekker van de Egmondse Nieuwjaarsduik en lokale restaurants zorgen voor erwtensoep. Onder leiding van Renate de Goede warmen alle deelnemers zich al dansend op. Voor en na de Egmondse Nieuwjaarsduik zijn er volop horecagelegenheden en winkels om door te warmen. Volgens de organisatie is dit en leuke dag voor het hele gezin, of je nu wel of niet de zee in duikt.

Zie ook de website van de nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee. (Foto: Tom Valkering).