EGMOND AAN DEN HOEF – De eerste tekenen van de toekomstige woningbouw in het plan Overduin (voorheen Delversduin) in Egmond aan de Hoef zijn zichtbaar. De gemeente werkt sinds deze week aan het bouwrijp maken van het open terrein.

De tekst loopt door onder de foto’s.

Hier komen maximaal 162 huizen, waarvan minimaal 30 procent sociale huurwoningen. KennemerWonen gaat deze woningen verhuren. Tenminste 20 procent van de woningen valt in de categorie middenhuur of middenkoop. De overige woningen vallen in de vrije sector.

‘Dorpse uitstraling’

In de nieuwe woonwijk houdt de gemeente Bergen rekening met de ambities voor duurzaamheid. Daarnaast komen de woningen op een natuurlijke manier in hun omgeving. Het plan heeft een dorpse uitstraling die past bij de schaal en sfeer van Egmond aan den Hoef. Dat laat de gemeente weten op haar website.

Vanaf deze week tot en met januari 2025 voert de aannemer de werkzaamheden uit om de grond bouwrijp te maken. Dit grondwerk bestaat uit aanleggen van riolering, kabels en leidingen. Als alles naar verwachting verloopt zijn in 2026 de woningen klaar, laat de gemeente weten. Meer weten over Plan Overduin? Bekijk dan de website van de gemeente Bergen. (Foto’s: RTV80).