EGMOND AAN DEN HOEF – De belangstelling is groot voor de tweede editie van het Zomerfestival in Egmond. Dat meldt de organisatie, bestaande uit Egmondse vriendengroepen.

Volgens organisator Stichting E.D.E. blijkt de grote animo uit onder andere het grote aantal deelnemers voor de Bankoe-Games, een spelprogramma met een vernieuwd parcours.

Ook is het aantal groepen dat een tafel reserveerde voor tijdens de vrijdagmiddagborrel met meer dan de helft toegenomen. “We merken dat er veel over het Zomerfestival wordt gesproken, dat mensen er vrij voor vragen en de vakantie eromheen plannen”, vertelt één van de organisatoren. “De belangstelling is duidelijk groter dan vorig jaar”.

Nog meer livemuziek

De brede interesse in het festival komt niet uit de lucht vallen. De line-up is uitgebreid voor deze editie. Denk bijvoorbeeld aan het optreden van Douwe Bob die een horecagelegenheid in Egmond aan Zee gaat openen. Grote publiekstrekker is ook Royal Beat Band. “Deze band speelde eerder op de grootste festivals van Nederland en staat daarmee garant voor een fantastische avond met een spectaculaire show”.

Ook deze band heeft een Egmonds tintje: de Egmondse zangeres van deze band, Kelly Beukers, neemt na haar optreden afscheid van de band. Na het succesvolle optreden van vorig jaar mag natuurlijk ook de energie van Bob en de Blue Band niet ontbreken. Een volledig overzicht van de artiesten is te vinden op de website van het evenement.

Er is meer dan muziek

Naast het muzikale programma heeft het zomerfestival meer te bieden. Donderdag 6 juli wordt afgetrapt met de kortebaandraverij, vertelt de mede-organisator. “Met de spectaculaire bocht in de Herenweg is dit voor de kenners een race om naar uit te kijken. De spanning stijgt nog meer als je zelf een gokje waagt door de uitslag te voorspellen.”

Een hapje en een drankje is verkrijgbaar ter hoogte van het proeflokaal van Sancti Adalberti waar ook de dag feestelijk eindigt met live muziek.

Op vrijdag is iedereen van harte welkom op de vrijdagmiddagborrel. “Veel bedrijven, vriendengroepen en verenigingen die zich vooraf hebben aangemeld worden even apart in het zonnetje gezet. Door de artiesten die komen en de grote belangstelling belooft het een erg gezellige borrel te worden.”

Bankoe-Games

Er staat een vernieuwd parcours tijdens de Bankoe-Games, dit jaar in het teken van de Red-Neck uit Amerika. Niet alleen de spelen staan in dit teken, ook de outfits van de ongeveer 350 deelnemers passen bij het thema. “Het maakt de spelen niet alleen erg leuk om aan mee te doen, maar ook om naar te kijken.” De hilarische warming-up start om 11:45 uur.

De dag voor het hele gezin

De kinderen in de zweefmolen, ouders en grootouders in de tent. De samenwerking tussen festival en kermisattracties maakt dit evenement laagdrempelig en gratis toegankelijk voor de hele familie. Het muziekprogramma van de zondag is speciaal afgestemd op alle leeftijden. Het programma start om 13:00 uur.

Zomerfestival

Het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef is een initiatief van meerdere vriendengroepen die een unieke samenwerking zijn aangegaan. Ze sloegen de handen ineen nadat de horeca haar deuren sloot. De kermis kon niet verloren gaan, vonden de vrienden. Het resultaat is een heus festival met alles erop en eraan.

“Het festival combineert het gastvrije en laagdrempelige karakter van een kermis met een festivalsfeer. Uniek in de brede regio”. (Foto:  Stichting E.D.E/ Tom Valkering).