ALKMAAR – Aan de Otterkoog in Alkmaar woedde donderdagavond een grote brand in een gebouw met verschillende bedrijfsunits. Dikke rookpluimen waren tot in de wijde omgeving te zien.

De Veiligheidsregio adviseerde bewoners van de regio Stompetoren om ramen en deuren te sluiten. Eén persoon raakte zwaargewond.

Vanwege de grote rookontwikkeling werd de brand opgeschaald. Omdat de rook naar het zuiden waaide, werd er een NL Alert rondgestuurd voor bewoners van de regio Stompetoren.

In Heerhugowaard werden roetdeeltjes gevonden. De Veiligheidsregio liet donderdagavond via Twitter weten dat die geen asbest bevatten, omdat dat niet in het afgebrande pand voorkwam.

Mensen die roetdeeltjes in hun tuin hebben liggen, kunnen die opvegen of wegspoelen. De rookoverlast verdween in de loop van de avond.

Elf van in totaal veertien bedrijfsruimtes gingen in vlammen op. Zo ook het pand van kunstenares Hetty Branderhorst die daar een atelier had. Ze had het pand net onderverhuurd aan de start-up Holland Cheese Market. “Ze zitten er net negen dagen en zijn nu alles kwijt”, vertelt ze aan RTVNH.

Ook haar kunst is verwoest. “Zoals ik het nu begrijp, is alles kwijt. Het is jaren werk en je kan niet zomaar even nieuwe schilderijen maken. Het waren echt tientallen, misschien wel honderd schilderijen die daar stonden.”

(Bron: RTVNH).

Geef een reactie