EGMOND-BINNEN – Een zeer grote brand woedt in het bungalowpark aan Mooyeveld in Egmond-Binnen. Hierbij gingen meerdere huisjes verloren.

De brand brak uit om 06.04 uur en het vuur is nog niet gedoofd. In de wijde omtrek is veel rook te zien. Een huisje brandde volledig uit. De brandweer probeerde te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende huisjes maar kon dit niet voorkomen. Meerdere huisjes liepen schade op.

Acht brandweerkorpsen kwamen ter plaatsen, afkomstig uit Egmond, Alkmaar, Koedijk, Castricum en Zuid-Scharwoude. Dit was nodig om het winnen van voldoende water mogelijk te maken, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten aan RTV80. “Er zijn weinig open water en putten in de buurt te vinden.”

Om de brandweer ruim baan te geven om het extra water te verkrijgen is de Herenweg tussen Egmond-Binnen en Bakkum eerder vanmorgen tijdelijk afgesloten. Ook nu (09.10 uur) is de weg nog dicht.

Ramen en deuren sluiten

De aanwezigheid van gasflessen bij de huisjes zorgt voor de brandweer voor extra alertheid tijdens het werk. De Veiligheidsregio NHN vroeg omwonenden eerder vanochtend om hun ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Die oproep stond om 07.38 uur te lezen op de website van de Veiligheidsregio.

Tot zover bekend zijn er geen slachtoffers te betreuren omdat de meest huisjes onbewoond waren. Toch waren er ambulances preventief aanwezig. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

(Foto’s: Inter Visual Studio).