EGMOND AAN ZEE – Op zondag 10 januari stroomt de badplaats Egmond aan Zee weer vol met duizenden lopers voor de eerste grote hardloopwedstrijd van het nieuwe jaar.

Maar liefst 17.000 deelnemers gaan tijdens de Saucony Egmond Halve Marathon 21,1 of 10,5 km zwoegen en ploegen over het strand en door de duinen.

En goede kans dat de weersomstandigheden het er niet gemakkelijker op gaan maken. Kom de lopers dus aanmoedigen bij hun strijd tegen de elementen!

Opvallend is de groeiende belangstelling van lopers uit het buitenland. Lopers uit 28 landen komen een weekend lang naar Egmond aan Zee om de unieke sfeer van dit hardloopfestijn mee te maken.

Uiteraard zijn daarbij veel deelnemers uit Duitsland, België en Groot-Brittannië. Maar ook uit landen als Denemarken, Frankrijk, Rusland, Mexico en Zwitserland komt men naar het Noord-Hollandse kustdorp.

Toeschouwers kunnen de lopers ook aanmoedigen in de cheering zone op Camping Bakkum.
Tussen 12.00 en 15.00 uur is er live muziek.

Egmond aan Zee is op zondag 10 januari tussen 8.00 tot 18.00 uur afgesloten. Voor deelnemers en toeschouwers rijden er wel pendelbussen vanuit Heiloo en Alkmaar naar Egmond aan Zee.

Van 8.30 tot 12.00 uur rijden de pendelbussen om de vijf minuten vanaf het Sportpaleis Alkmaar en P+R Bergermeer in Alkmaar en vanaf Winkelcentrum ’t Loo, NS-Station Heiloo en zwembad Het Baafje in Heiloo. Een retourticket met de pendelbus is ter plaatse te koop voor € 5,00.

RTV 80 en RTV NH werken opnieuw samen om live verslag te doen van het evenement.

Tijdens de Saucony Egmond Halve Marathon vindt ook de Egmond Kids Challenge plaats. Dit evenement bestaat uit spectaculaire hindernissen voor kinderen van 5 t/m 13 jaar en vindt plaats bij Strandpaviljoen Bad Noord de Zeester in Egmond aan Zee.

Bij het strandpaviljoen kan ter plaatse nog worden ingeschreven. De start is vanaf 12.30 uur.

Geef een reactie