BERGEN – Jazz-drummer en beeldend kunstenaar Han Bennink speelt zondag 19 november tijdens een swingend concert in Museum Kranenburgh de sterren van de hemel met zijn superkwartet The Quartet-NL, bestaande uit Benjamin Herman op altsax, Peter Beets op piano en Ruud Jacobs op contrabas.

Han Bennink (Zaandam, 1942) is een dubbeltalent, een slash artist: een begenadigd drummer en begaafd beeldend kunstenaar.

Kranenburgh viert momenteel zijn 75ste verjaardag met een solotentoonstelling die de vorm heeft van een totaalkunstwerk waarin muziek, ritme, ordening en kunst samenkomen, vormgegeven door ontwerper Irma Boom.

Muzikaal fenomeen Bennink is het boegbeeld van de Nederlandse experimentele jazz en een fenomeen in de internationale jazzwereld. Tijdens zijn optredens combineert hij jazz en absurdistische humor, waarbij hij muziek maakt op en met alles wat voorhanden is.

In 1967 richtte hij samen met pianist Misha Mengelberg de Instant Composers Pool (ICP) op, een orkest met een platenlabel voor jazz en geïmproviseerde muziek. Het concert duurt van 15.00 tot 16.00 uur.

Een entreekaart kost 7,50 euro, exclusief museumentree. Reserveren kan via podium@kranenburgh.nl o.v.v. naam en aantal kaarten.