EGMOND AAN DEN HOEF – Inwoners en bezoekers van Egmond aan den Hoef gaan mooie dagen tegemoet. Donderdag 7 juli staan op de Herenweg de kortebaanwedstrijden op het programma, wedstrijden met harddravers (paarden). Een dag erna, op vrijdag 8 juli, gaat de kermis op de Slotweg open. Deze kermis duurt tot en met zondag 10 juli.

Kortebaandraverij

De paarden rijden nogmaal gesproken tijdens de kortebaanwedstrijden een rechte lijn van ongeveer driehonderd meter. Daarentegen hebben de deelnemers in Egmond het wat moeilijker, aangezien er een bocht in het parcours zit. De wedstrijd start met ongeveer 26 paarden. Daarna strijden de paarden en hun ruiters om een plaats in de finale volgens het knock-out-systeem.

Kortebaandraverijen worden verreden onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport. Dit houdt in dat er een uitgebreide veterinaire controle is, dat beëdigde wedstrijdcommissarissen (keurmeesters) de wedstrijd jureren en dat het publiek weddenschappen kan afsluiten bij de paardentotalisator. Dit evenement start om 13.00 uur, de wedstrijden beginnen om 13.30 uur.

Kermis

De kermis in Egmond aan den Hoef, aan het einde van de Slotweg, betekent gezelligheid en zwieren en zwaaien. Naast kermisattracties zijn er live muziek en dj’s. Een borrelmiddag met foodtrucks en muziek staat vrijdagmiddag in de agenda. Vergeet ook de succesvolle Bankoe Games niet. Leuk om mee te doen, maar zeker ook om naar te kijken. De familie van oud-Egmonder Klaas Braak organiseert deze kermis. Klaas braak is inmiddels aan zijn veertigste kermis toe.

(Foto: Nathalie Peters)