BERGEN NH – Sinds 3 november zijn er in de gemeente Bergen bijna 2800 digitale parkeervergunningen succesvol aangevraagd en verleend bij de Coöperatie ParkeerService. Dat meldt een gemeentewoordvoerder.

De gemeente verwacht in totaal bijna 6000 parkeervergunningen uit te geven voor het kalenderjaar 2022. Op 1 januari 2022 stapt de gemeente Bergen definitief over naar digitale parkeervergunningen. Het papieren vignet maakt dan plaats voor een digitale vergunning op kenteken.

Wethouder Erik Bekkering is blij dat al bijna de helft van de vergunningen voor 1 januari succesvol zijn aangevraagd. “We houden er rekening mee dat een groot deel van de gebruikers pas vanaf 1 maart een parkeervergunning nodig heeft, bij het einde van de winterstop. Dus dit is een heel mooi resultaat voor nu.”

Informatie en hulp van Het Sociaal Team
Sinds begin november kunnen alle vergunninghouders via www.parkeerservice.nl/bergen een digitale vergunning aanvragen. Daarnaast is het mogelijk het kenteken van een nieuwe auto aan te passen of andere informatie op te zoeken. Het Sociaal Team van de gemeente helpt inwoners die hulp nodig hebben bij het digitaalaanvragen van een parkeervergunning en geeft advies als er nog wel een papieren bezoekersparkeerkaart moet worden uitgegeven. Tot nu toe praat het team met tien inwoners om te kijken naar een oplossing op maat.

Het oude papieren vignet is geldig tot en met 31 december. Vanaf 1 januari is een digitale vergunning nodig voor de parkeerzones Bergen en Schoorl. 1 maart begint ook weer betaald parkeren voor de overige parkeerzones en is in de hele gemeente een digitale parkeervergunning nodig. Informatie over de aanvang en het gebruik van de digitale vergunningen staat op www.parkeerservice.nl/bergen.

ParkeerService geeft informatie en helpt bij de aanvraag als dit niet lukt. Bel 033-247 3000 of mailinfo.bergen@parkeerservice.nl.