BERGEN – Werken tussen de schapen als hulp van de herder bij de Schaapskooi in Bergen, is er mooier vrijwilligerswerk denkbaar? De Schaapskooi wil vanaf juli elke middag open gaan voor bezoekers. Om die bezoekers te ontvangen zoekt de herder vrijwillige gastheren en gastvrouwen.

Een gastheer of gastvrouw geeft informatie over het werk van de schaapskudde en over de schapen. Hij of zij draagt zorg voor koffie en thee en let op de veiligheid van de schapen en bezoekers. Ook draagt degene zorg voor de omgeving van de schaapskooi.

De vraag is naar vrijwilligers voor minimaal één middag per week, van 12.00 tot 16.00 uur, ook in de zomervakantie. Er zijn steeds twee vrijwilligers aanwezig. Ter voorbereiding is er voor de nieuwe vrijwilligers een informatieavond over het werk van de schaapskudde en wordt er een bezoek gebracht aan de kudde in het duinterrein.

Verder zijn er meerdere informatieavonden en excursies voor vrijwilligers van de stichting Schaapskooi. In de Schaapskooi werken de volgende partijen samen: PWN, IVN, Stichting Schaapskooi Bergen en de herder Marijke Dirkson.

Belangstellenden kunnen zich direct aanmelden als vrijwilliger, via betrekkenbijgroen@landschapnoordholland.nl.

In mei vinden de gesprekken plaats met belangstellenden, in juni worden ze opgeleid en in juli gaat de schaapskooi dagelijks open. Meer informatie vindt u op www.schaapskooi-bergen.nl