BERGEN NH – De provincie Noord-Holland vervangt vanaf vandaag, maandag 8 mei, de paddentunnels in de Herenweg (N511) in de gemeente Bergen. Het gevolg is een gedeeltelijke afsluiting van de Herenweg tot en met vrijdag 27 mei tussen 21.00 uur en 6.00 uur.

De afsluiting geldt voor het gedeelte tussen Landhuis het Woud en de rotonde met de Zeeweg/Eeuwigelaan.

Omleiding

Het autoverkeer volgt in de avond en nacht de omleidingsroute via de Eeuwigelaan, Komlaan, Dreef, Bergerweg (N510), Martin Luther Kingweg (N9), Hoeverweg (N512) en de Heilooër Zeeweg, en vice versa. Het fietspad blijft tijdens de afsluitingsperiode open. Overdag tussen 6.00 en 21.00 uur is de Herenweg (N511) gewoon te gebruiken.

‘Paddentunnels aan vervanging toe’

Wegen helpen mensen snel ergens te komen, maar vertragen dieren en versnipperen hun leefgebied. Veel dieren komen om in het verkeer, ook op de provinciale wegen. De provincie helpt daarom de dieren met allerlei tunneltjes, duikers en groene bermen. Onder de Herenweg zijn drie speciale tunneltjes voor padden. Deze paddentunnels zijn oud en aan vervanging toe. 

Asfalt

Om de paddentunnels te kunnen vervangen, is het volgens de provincie Noord-Holland nodig om ook het asfalt van de weg gedeeltelijk te verwijderen. Na het vervangen van de paddentunnel wordt de weg tijdelijk dichtgemaakt met betonplaten, omdat het tunneltje nog enkele maanden moet zetten. Daarna wordt asfalt aangebracht.

De provincie verwacht dat hiervoor de weg nog één avond en nacht dicht gaat. Wanneer dit precies gebeurt, is nog niet bekend. 

Contact voor het stellen van vragen

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Volg dan de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).