EGMOND AAN DEN HOEF – In deze tijd van het jaar is de natuur zo dynamisch dat het niet helemaal te voorspellen valt wat men er kan meemaken: storm, regen, misschien een waterig zonnetje? Zijn de bladeren al van de bomen gewaaid? Staan er nog paddenstoelen? Zijn er vogels op de trek te zien? Wintergasten zoals kramsvogels of koperwieken?

Er zijn vast wel veel bessen aan de duindoorn, de meidoorn, de liguster en de zuurbes. Er is dus weer van alles te beleven tijdens de IVN-natuurwandeling op zondag 5 november.

De wandeling start om 11.00 uur in de morgen bij het PWN-informatiebord op het parkeerterrein aan het Nachtegalenpad aan de noordkant van Egmond aan den Hoef.

De wandeling gaat afhankelijk van het weer door het open duin, of deels langs de binnenduinrand en duurt ongeveer twee uur.

Men dient zelf te zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld.

Voor nadere inlichtingen kan men mailen naar hanneke@ivnnkl.nl of bellen met 072 5337601. Kijk ook eens op www.ivn.nl/nkl/.