EGMOND AAN ZEE – Egmonder Jan Stam gaat vandaag (zaterdag 17 juni) zijn boek ‘Derperdingen’ aanbieden tijdens de Vissserijdag in Egmond aan Zee. Stam beschrijft in zijn boek verhalen over bekende ‘Derpers’, Egmonders die in Egmond aan Zee zijn geboren en getogen.

De schrijver heeft zijn verhalen van horen zeggen. Ook zijn het gebeurtenissen die in zijn hoofd een plekje kregen. En dit gekleurd door zijn eigen bril. Doel is dat de Derpers en hun verhalen blijvend herinnerd worden.

Jan Stam schrijft bijvoorbeeld over bijnamen en hun concequenties, bezoekende ‘dossiers’ en mensen die we moeten onthouden. Een beetje vanuit de gedachte zoals Stephen Hawkings dat ooit zei: ‘Het verleden vertelt ons wie we zijn. Zonder dat verliezen we onze identiteit.’

Derperdingen is een verzameling snapshots in woorden, zonder nostalgisch te willen zijn.

Het boekje is zaterdag 17 juni te koop op Visserijdag Egmond, het nautische evenement in het dorp. Het eerste exemplaar wordt om 10.15 uur aangeboden en is vervolgens te koop in de loods en later op de Boulevard. Verder is het boek verkrijgbaar bij boekhandel Dekker.

Foto: Omslag ‘Derperdingen’, geschreven door Egmonder Jan Stam (Afbeelding: aangeleverd).