EGMOND AAN DE HOEF – Wethouder Jan Houtenbos van de gemeente Bergen opent zaterdag 20 oktober om 15.00 uur de bijzondere tentoonstelling ‘Het Tapijt van Egmont’ in museumhoeve Overslot.

Het tapijt laat de geschiedenis zien van Lamoraal van Egmont in veertig delen, geschilderd door kunstenaars uit Zottegem en de Egmonden.

Het Egmondse kunstcollectief Hafre heeft sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw een warme band met kunstenaars uit de Egmontstede Zottegen met uitwisselingen en wederzijdse bezoeken.

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de graaf is onthoofd en een mooie gelegenheid om voor Atelier Koeleur uit Zottegem en Hafre de banden weer aan te trekken. Dat resulteerde in het ‘Tapijt van Egmont’.

Al eerder tentoongesteld in Zottegem en nu in museumhoeve Overslot, gelegen tegenover de fundamenten van het slot en het standbeeld van Lamoraal van Egmont.

Deze tentoonstelling is, samen met de overige exposities waaronder een rariteitenkabinet en een beknopt overzicht van de meer dan duizendjarige kunstgeschiedenis van de Egmonden, op zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 te zien tot het einde van het lamoraal jaar 2018.

De Savoy Jazz Band speelt zondag 21 oktober vanaf 16.00 uur in de museumhoeve. De entree is vrij, maar een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten wordt zeer op prijs gesteld.

Museumhoeve Overslot is gevestigd aan de Slotweg 42 in Egmond aan de Hoef.