EGMOND AAN DEN HOEF – Het Sociaal Wijkteam is nu een aantal maanden actief in de gemeente Bergen. Het is een proef van een jaar in de Egmonden.

De leden van het team willen zich graag aan u, inwoners van de Egmonden, voorstellen. Daarvoor organiseren ze een high tea op vrijdag om 14.30 uur in Dorpshuis Hanswijk (Egmond aan den Hoef).

Wethouder Jan Mesu en de Egmondse wijkverenigingen zijn ook aanwezig.

Ze maken graag gebruik van dit samenzijn om iets nieuws aan u te presenteren: KopjeSuiker.

Sinds de zomer is het Sociaal Wijkteam actief als proefproject in de Egmonden. In het team zit een MEE-consulent, een ouderenconsulent (Stichting Welzijn Bergen), een maatschappelijk werker (De Wering) en twee consulenten van de gemeente Bergen (Wmo en Werk & Inkomen).

Alle inwoners van de Egmonden kunnen bij het team terecht voor vragen of problemen op sociaal en maatschappelijk gebied.

Het bekende kopje suiker, het was vroeger dé manier om contact te maken met de buren. Had iemand ergens hulp bij nodig, dan wisten buren elkaar te vinden.

De dorpsraden van de drie Egmonden willen dit weer nieuw leven inblazen in de gemeente Bergen met de site www.kopjesuiker.org/bergen.

Dit is het nieuwe sociale buurtplatform (digitaal), waar u op de hoogte kunt blijven van wat er in uw wijk gebeurt.

Het is een soort virtueel dorpsplein op internet, waar u gezellig een ‘praatje’ met elkaar kunt maken. En hebt u ergens hulp bij nodig, dan plaatst u eenvoudig een berichtje.

Inwoners van de Egmonden zijn van harte uitgenodigd voor de high tea op vrijdag 7 maart om 14.30 uur in Dorpshuis Hanswijk (Egmond aan den Hoef).

Aanmelden kan via sociaalwijkteamegmonden@bergen-nh.nl, of telefonisch via (072) 888 00 00.

Geef een reactie