CASTRICUM – Dit jaar vindt Sint-Nicolaas tijdelijk ook onderdak bij Hilde, in haar huis in Castricum. Daar is een tentoonstelling met voorwerpen die met zijn feest te maken hebben.

Bijzonder is een twee meter grote Sint van LEGO; wie het aantal steentjes raadt krijgt een prijs. Morgen wijdt Sint zijn tentoonstelling zelf in; groot en klein is welkom op de opening (15.45 uur, toegang gratis).

Sint-Nicolaas leeft ook nog steeds voort, door zijn feest. En dat blijkt ook uit de tentoonstelling. Er zijn een mantel en mijter uit 1925 te zien, ansichtkaarten met afbeeldingen van het Sinterklaasfeest, schoolplaten en andere voorwerpen die met het feest te maken hebben.

Het is duidelijk dat de goedheiligman niet alleen bij ons, maar ook elders in Europa welkom wordt geheten. Zo staat er een twee meter hoog beeld van Sint uit LEGO steentjes, afkomstig uit Denemarken. Wie het aantal LEGO-stenen raadt, maakt kans op een leuke prijs.

De expositie ‘Hilde ontvangt Sint’ is samengesteld uit de collectie van Peter van Trigt en Wim Theunissen en loopt tot 6 januari 2018 en is te vinden in museumcafé Hildes Heerlykhyd. De toegang is gratis.

Geopend: di t/m vrij 9-17 uur; za en zo 11-17 uur; Westerplein 6, 1901 NA Castricum, huisvanhilde.nl