EGMOND AAN DEN HOEF – Het Hoever Dorpsfeest in Egmond aan den Hoef vindt op zaterdag 9 en zondag 10 juni plaats. Dit jaar heeft het zaterdagprogramma een geheel nieuwe invulling gekregen waarbij alles draait om de beleving van Egmonds erfgoed en ambacht.

Enkele hoogtepunten zijn de Huis & Hoftour, de Hoever Heerlijkheid en het Dorpsdiner. Als afsluiting van de zaterdag is er een prachtig concert van Max Douw waar nog enkele kaarten voor beschikbaar zijn.

Tevens zal er die dag een aantal keren een roofvogelshow te zien zijn en zal het Slotkwartier omgetoverd worden tot een beleving van kunst, cultuur, eten, drinken, muziek en spel. Het is een vrij toegankelijke programma met ambachten, rondleidingen, workshops en u kunt uw kunstvoorwerpen laten taxeren.

Daarnaast hebben lokale kunstenaars, elk in hun eigen stijl, Hoever Tegeltjes beschilderd. Deze zijn vooraf te bekijken én te reserveren via www.hoeverheerlijkheid.nl. Een aantal van deze miniatuur kunstwerkjes zullen die dag ook worden geveild.

De zondag staat traditiegetrouw in het teken van de jaarmarkt. Tijdens de jaarmarkt is de oude dorpskern gevuld met marktkramen met ‘jong’ en ‘oud’ antiek, kleding, artistieke voorwerpen en lekkernijen.

Op het Hanswijkpodium vinden optredens plaats, oldtimers staan opgesteld aan de rand van het dorp en op diverse locaties zijn er activiteiten voor de jeugd. Kortom het beloofd een spektakel te worden. Het volledige programma is te vinden op www.hoeverdorpsfeest.nl