.
EGMOND AAN DEN HOEF – Samen nadenken over de toekomst van Egmond aan den Hoef en ideeën uitwisselen. Dat is het doel van de pas opgerichte Hoever Meedenkgroep.

Twaalf organisaties zaten vorige week om tafel in De Slotkapel.

“Allereerst om te kijken of een Hoever Meedenkgroep in deze vorm een waardevolle aanvulling is. Dat blijkt, vinden de deelnemers. Tussen nu en twee weken (na 8 juni) praten we over voorzieningen en accomodaties”, aldus gebiedsregisseur Nicole Zwartelé die voorlopig zelf ook deelneemt in de groep.

.
Zwartelé: “Los van deze groep, die aansluit bij bestaande maatschappelijke organisaties, blijven er altijd meerdere mogelijkheden voor individuele inwoners om mee te denken.”

De kersverse Hoever Meedenkgroep is een alternatief voor de in Egmond aan den Hoef ontbrekende dorpsverenging.

“Waar de gemeente in Egmond aan Zee en Egmond-Binnen een gesprekspartner heeft aan de dorpsverenigingen, is dat in Egmond aan den Hoef niet zo.”

.
‘Weten wat er speelt
Zwartelé: “De gemeente wil weten wat er speelt in het dorp en de inwoners willen dat van de gemeente weten. Daarom is een Hoever Meedenkgroep een alternatief.”

De gebiedsregisseur benadrukt dat de leden van de groep geen beslissingen nemen maar uitsluitend meepraten- en denken.

Vertegenwoordigers
Vertegenwoordigers in de Hoever Meedenkgroep op dit moment zijn:

Voetbalvereniging Zeevogels, een lokale makelaar, Dorpshuis Hanswijk, de organisatie van Hoever Dorpsfeest en het Slotkwartier (inclusief de Slotkapel). Daarnaast behoren tot de Hoever Meedenkgroep Lamoraal van Egmont, Initiatiefgroep Ons Bergen en de ondernemersvereniging Egmond aan den Hoef.

Verder: het sociaal team van de gemeente, basisschool De Kiem, Kennemer Wonen en Brouwerij Egmond.

De Slotkapel, Egmond aan den Hoef.