Hoeverweg

ByRedactie

26 augustus 2013

ALKMAAR – Van 2 tot en met 23 september 2013 werkt de provincie Noord-Holland aan de Hoeverweg (N512) in Alkmaar, tussen de Olympiaweg en de provinciale weg N9. Het verkeer kan enige hinder ondervinden van de werkzaamheden .

Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaand verkeer over dit deel van de Hoeverweg in twee richtingen over één rijbaan geleid. De afslag van de Hoeverweg naar de Olympiaweg is in deze periode afgesloten voor het verkeer. Bestemmingsverkeer onder andere naar het Sportpaleis wordt omgeleid.

Hoeverweg-N9
Vanaf maandag 16 september wordt ook de aansluiting bij de N9 gerealiseerd. Deze werkzaamheden worden tussen 20.00 uur ‘s avonds en 06.00 uur ‘s morgens uitgevoerd. De Hoeverweg wordt dan in één rijrichting afgesloten. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Maandagochtend 23 september zijn deze werkzaamheden gereed en kan het verkeer de normale route vervolgen.

Hoeverweg N512
De Hoeverweg (N512) tussen de Ringweg Alkmaar (provinciale weg N9) en de fietstunnel bij Egmond aan den Hoef wordt heringericht. De provincie zal onder meer de weg verbreden en de markering aanpassen, linksaf stroken aanleggen bij kruisingen met aansluitende wegen en het fietspad verleggen.

In april 2014 zijn de werkzaamheden gereed. Het verkeer profiteert straks van een veilige weg en een betere doorstroming.

Geef een reactie