BERGEN – ‘Muziek van Utrecht naar Rome en terug’ door Holland Baroque is zondag 10 maart te zien en te beluisteren in de Ruïnekerk van Bergen, als laatste concert van dit seizoen in de serie Kamermuziek. Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur.

In opdracht van Centraal Museum Utrecht doet het bekroonde Holland Baroque onderzoek naar muziek uit de tijd van de Italiaanse schilder Caravaggio. In een uniek concert bij de tentoonstelling over de drie belangrijkste Utrechtse Caravaggisten, en dus ook in de Ruïnekerk, wordt het resultaat gepresenteerd.

Muziek van in ieder geval Monteverdi en van Nederlandse tijdgenoten. Met medewerking van sopraan Julie Thyana Roset. De wereld van de barok is een goudmijn voor componisten, avant-gardisten, avonturiers en realisten.

In deze weelde beweegt zich Holland Baroque, sinds 2005. Oprichters en artistiek leiders Tineke en Judith Steenbrink en Esther van der Eijk verzamelen per project de musici, uit een min of meer vaste pool.

Onsterfelijk werd het ensemble met ‘hun Matthäus’ onder leiding van Reinbert de Leeuw. En met trompettist Eric Vloeimans werd Holland Baroque winnaar van de Edison Klassiek Publieksprijs 2017.

Info en reserveren via info@duinstreekkamermuziek.nl of 06 50584308. Kijk voor de nieuwe serie concerten (seizoen 2019/2020) op www.duinstreekkamermuziek.nl