BERGEN/ BERGEN AAN ZEE – Op grote borden schildert de Egmondse Katinka Krijgsman haar thema’s in een nostalgisch Delftsblauwe sfeer met een moderne knipoog. De dagelijkse werkelijkeid met een ondeugende flirt. Ze zijn te zien tijdens de Kunst10daagse in café d’Alderliefste in Bergen en restaurant Zilt in Bergen aan Zee

De borden zijn uniek, handgemaakt en met olieverf beschilderd tot een puur Hollands tafereel in poëtisch realistische stijl. Ook laat Katinka met olieverf en een rand van bladgoud, een heerlijk gebakken ei op het bord verschijnen. Zolang het onderwerp maar glibberig, glimmend en ongrijpbaar is, zoals vissen, waardoor zij al een leven lang gefascineerd is.

Kunsttas met Ruïnekerk als thema

Speciaal voor de kunsttas die de Bergense ondernemers elk jaar tijdens de Kunst10daagse uitgegeven, schilderde de Egmondse een Delftsblauw bord met de Ruïnekerk als centraal onderwerp. Ze heeft zich laten inspireren door de tekst van de bekende schrijfster Annejet van der Zijl. Deze tekst is te lezen is op de andere kant van de kunsttas.

De kunst van Katinka Krijgsman is tijdens de Kunst10daagse Bergen tot en met 30 oktober te zien in café d’Alderliefste aan Karel de Grotelaan 1A in Bergen-centrum en in restaurant Zilt aan C.F. Zeiler Boulevard 12 in Bergen aan Zee (samen met Ron Moret en Inge Deen). Voor een voorproefje kunt u kijken op www.katinka.nl

Een van de Delftsblauwe XL borden van Katinka Krijgsman, met als titel: ‘Achter de Ruïnekerk’. Kunstobject: Olieverf op handgemaakt 3D-bord, 92 cmø.