BERGEN – De tweede expositie van dit jaar bij Schlessart aan Voert 18A staat in het teken van een hommage aan galeriehoudster Conny van Kasteel uit Egmond aan Zee. Begin 2000 kwam Conny van Kasteel naar Egmond aan Zee na ruim 40 jaar in ItaliĆ« gewoond en gewerkt te hebben en waar ze getrouwd was met de in ItaliĆ« bekende beeldhouwer Iginio Balderi.

Samen begonnen ze een bijzondere galerie. ‘Haar’ kunstenaars werkten abstract, geometrisch, concreet, constructief of minimalistisch. Hierin lag haar expertise en was zij streng in de leer.

Schlessart heeft het genoegen gehad om in de afgelopen tien jaar diverse malen met haar samen te werken, en tijdens die samenwerking veel van haar geleerd.

Omdat zij om gezondheidsredenen haar galerie niet meer voort kan zetten heeft Schlessart besloten samen met een 9-tal internationale kunstenaars uit haar stal haar te eren met een abstract, geometrisch, concreet, constructief en minimalistische tentoonstelling.

De kunstenaars zijn: Henk van Gerner, Pieter Bijwaard, Ernst Hesse, Peter Royen, Mauro Staccioli, Umberto Mariani, Anthonie Sas, Sanne Bruggink en Norbert Thomas.

De opening is zaterdag 2 juni van 16.00 tot 18.00 uur. Conny en het merendeel van de kunstenaars zijn aanwezig. Zie ook www.schlessart.nl