BERGEN – Een drama voor een alleenwonende oudere dame op het Meester Quantplein in Bergen en andere omwonenden. Een hond, eigendom van een familie aan de Westerweg aan de overkant van de woning van de Bergenaar, beet eerder deze maand haar kat Noortje dood.

De aanval vond plaats op het erf van de eigenaar van deze hond, toen zijn baasje niet thuis was. Vermoedelijk opende de hond zelf de deur.

De kat was populair in de buurt. Omdat ‘het baasje’ van Noortje voor langere tijd niet thuis was vanwege gezondheidsredenen, sloot een familie op de Westerweg de kat in het hart door voor haar te zorgen. Ook deze familie is geschokt door het voorval. Hetzelfde geldt voor andere omwonenden.

‘Vreselijk wat er is gebeurd’

Volgens buurtbewoners heeft de hond al eerder een kat aangevallen op de Westerweg, een voorval dat goed afliep. De wijkagent bezocht deze week de eigenaren van de hond met als belangrijkste doel toekomstige ongelukken te voorkomen. Deze familie vindt het vreselijk wat er is gebeurd en treedt graag in contact met haar gedupeerde overbuurvrouw die inmiddels weer thuis is. (Aangeleverde foto).