EGMOND AAN DEN HOEF – Samen met de Vereniging Recreantenbelangen Wimmenummerduinen, heeft PWN besloten honden toe te staan in het recreatieseizoen. De Vereniging Recreantenbelangen bestaat uit bezitters van huisjes in het Nollengebied. Hier werken de boswachters nauw mee samen.

Jarenlang was het verboden met aangelijnde honden, in de periode van 1 april tot 1 oktober, in het Nollengebied te wandelen. Dit was van oudsher zo geregeld om overlast, met name van uitwerpselen, te voorkomen.

Tijden veranderen, en het PWN wil graag in het hele Noord-Hollands duinreservaat, zoveel mogelijk, een en dezelfde regel. Dit maakt het voor de bezoeker veel duidelijker.

Om nu mogelijk te maken dat bezitters van viervoeters door de duinen van en naar Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee kunnen gaan zijn de regels veranderd.

Intensief overleg met genoemde recreantenvereniging heeft dit succes als resultaat. Het is nu mogelijk om, met aangelijnde hond en in bezit van een geldige duinkaart, het hele jaar door in dit gebied te wandelen.

Boswachters controleren, net als in andere delen van het gebied, op kaartbezit en aanlijnplicht. Bij de ingangen aan het Nachtegalenpad en bij camping de Roompot zijn poepzak automaten met bijbehorende afvalbakken geplaatst.

Hier kunnen zakjes worden meegenomen en gevuld weer in de bakken worden gedeponeerd. Dit om elke vorm van overlast voor de huisjesbezitters en andere duinbezoekers weg te nemen.

PWN hoopt zo eigenaren van honden uit de omgeving, van landjes en van de zomerhuisjes tegemoet te komen.

Zowel de Vereniging Recreantenbelangen als het PWN hopen hiermee een positief signaal af te geven naar de omgeving.

Geef een reactie