EGMOND AAN ZEE – Een mooi moment voor het Repaircafé in ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond aan Zee. De vrijwillig werkende reparateurs hebben inmiddels honderd reparaties uitgevoerd. Dat meldt Paul Penders van het Repaircafé.

“Een goede reden om iedereen te trakteren, want dit is het bewijs dat het Repaircafe duidelijk voorziet in een behoefte. Heel veel mensen weten inmiddels de weg naar PostaanZee of een ander Repaircafe te vinden”, vertelt Penders.

Het Reparatie geeft elke eerste donderdag van de maand apparaten en kleding een tweede leven. “Dat is goed voor de portemonnee én voor het milieu.”

Electronica

Volgens Penders komen veel Egmonders sinds november 2022 naar PostaanZee met defecte elektronica, zoals koffiezetapparaten, stofzuigers, printers en lampen. “De vrijwilligers repareren zeker 60 procent, of geven een goed advies. Degene die met een apparaat het Repaircafé bezoekt kijkt mee, houdt een praatje en leert hoe het apparaat werkt.”

Rollator

Het repaircafé richt zich donderdag 5 oktober op rollators, vertelt Penders. “Alles wordt goed bekeken, gesmeerd en afgesteld. We kunnen bijvoorbeeld de hoogte van de rollator aanpassen, kijken naar de werking van de remmen of naar de speling in de handgrepen.”

Kleding en koffie

De vrijwilligers repareren ook kleding. “We zetten een knoop aan of repareren een zoom of scheur. Maar neem dan wel de juiste knoop mee of de goede garen. We staan klaar om te helpen.” En wat volgens Penders ook klaarstaat is koffie. Het Repaircafé vraagt een bijdrage naar daadkracht.

De organisatie zoekt overigens nog mensen die het team willen versterken. Bij interesse vraagt het Repaircafé om langs te komen of te mailen naar Repaircafe@postaanzee.nl. Repaircafé Postaanzee is elke éérste donderdag van de maand geopend van 13.30 tot 16.00 uur aan Voorstraat 82a in Egmond aan Zee.