BERGEN – Even met respect stilstaan bij het bereiken van het hoogste punt (bijna 9 meter) tijdens de bouw van het nieuwe zwembad De Beeck in Bergen. Dat was vrijdagmiddag 16 juli het doel van een bijeenkomst waarbij wethouder Klaas valkering en directeur Ult van der Wal van aannemingsbedrijf Van der Wal het woord deden.

.
Wethouder Valkering: “Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een mooi resultaat. Het voelt heel fijn dat we dat hebben bereikt. We doen het voor alle gebruikers, waaronder de Schoorlse zwemmers, de Bergense ballerina’s en de enthousiast Egmonders van de Reddingsbrigade die hier ook hun werk gaan doen. We hopen de opening voor het eind van het eerste kwartaal van volgend jaar mee te maken.”

.
Volgens aannemer Ult van der Wal wordt op dit moment het casco afgebouwd en verloopt de bouw voorspoedig. Maar er mist momenteel een onderdeel voor de opbouw van hout en staal. Van der Wal: “Maar dat lossen we op. Die dingen gebeuren in een bouwproces.” Na de toespraken met een hapje en een drankje, volgde een rondleiding door het gebouw voor alle aanwezigen.

.
De bijeenkomst is bijzonder, vooral omdat het slaan van de eerste paal in november 2020 in stilte moest gebeuren vanwege de coronamaatregelen.

Wethouder Valkering (l) schenkt aannemer Ult van der Wal Pannebier. “Want dat hoort als het hoogste punt is bereikt.” Ult van der Wal verraste de wethouder op zijn beurt met een fles wijn. (Foto: RTV80).

Vlag op het hoogste punt van zwembad De Beeck.

Foto’s: RTV80